5 semne ca ai un hard disk cu probleme.

Excluzand cazurile extreme, un hard disk nu cedeaza brusc, cum se intampla dealtfel in cazul SSD-urilor, acesta cedeaza treptat.
Acest lucru reprezinta un mare  avantaj, deoarece ne putem da seama destul de usor, din timp, de faptul ca urmeaza sa cedeze hard disk-ul. Astfel putem preveni si pierderea datelor! Daca hard diskul prezinta simptomele de mai jos, luati in considerare inlocuirea urgenta a acestuia. In loc sa cumparati un alt hard disk pentru laptop, mai bine cumparati un SSD. Avantajele unui SSD sunt multiple.

Acestea sunt cateva indicii ca HDD-ul nu mai functioneaza optim:

1.Viteze de transfer EXTREM de mici.
In momentul in care o simpla copiere a unui fisier de dimensiuni reduse, de exemlu 3-4 Mb, dureaza enorm, ar trebui sa ne punem cateva intrebari referitoare la functionabilitatea HDD-ului.

2. Sunete ciudate.
Daca hard disk-ul dumneavoastra a devenit  mult mai zgomotos decat de obicei, sau poate chiar mai rau, a inceput sa scoata zgomote de genul unor pocnituri mici, asta poate insemna ca e posibil sa fie ultimele lui zile de functionare.

3.Nu mai merg deschise fisiere.
Defectarea HDD-ului mai poate fi evidentiata si prin faptul ca in cazul anumitor fisiere, care in urma cu o perioada de timp mergeau a fi folosite fara probleme, acum, in mod inexplicabil, nu mai pot fi deschise.

4. Ai un bad sector pe hard disk .
Bad sector reprezinta o portiune mica de pe HDD care apare ca si defecta. Fiind defect, acest sector nu raspunde la cererile de scriere sau citire.
Ca sa aflam daca ne confruntam cu un ‘bad’,putem scana HDD-ul gratuit, cu utilitarul HDD Tune, in portiunea de ‘Error checking’ a programului.Inainte de toate, nu uita sa faci backup la datele importante.

5. Foloseste S.M.A.R.T.
SMART(Self Monitoring Analysis Reporting Technology).Datele acestei tehnologii pot fi vazute direct in BIOS sau prin intermediul unui utilitar de genul celui mentionat mai devreme, si anume HDD Tune.
Acest program ne anunta ca vor aparea probleme cu destul timp inainte, asadar aveti timp sa salvati datele de pe un hard disk care urmeaza sa cedeze.

Tags :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

recuperare date

Service Laptop Bucuresti

Un produs Blogger.